fbpx
Marrëveshja Vjetore për Mbështetjen Teknike dhe Mirëmbajtjen e Teknologjive të Informacionit

Si mund të bëj një Marrëveshje Vjetore të Shërbimit Teknik dhe Mirëmbajtjes?

Hyni në adresën tuaj të panelit të administratorit: https://panel.mybusinessarea.com/  (Krijoni një llogari të re nëse nuk keni një llogari) Zgjidhni titullin nga Lidhja e Njoftimit të Mbështetjes (Marrëveshja vjetore e mbështetjes teknike dhe mirëmbajtjes) dhe krijoni një rekord të ri mbështetës. Përfaqësuesi juaj i Klientit do t'ju kontaktojë në mënyrën më të shpejtë dhe ju do të përcaktoni së bashku çështjet që dëshironi të shtoni ose hiqni nga Marrëveshja e Shërbimit Teknik, kërkesa juaj do të përpunohet menjëherë dhe do t'ju caktohet Personeli Ekspert i Shërbimit Teknik të Teknologjive të Informacionit në përputhje me kërkesën tuaj.

A do të vijë personeli i specializuar i teknologjive të informacionit në kompaninë tonë dhe do të eksplorojë?

Po Teknologjitë e Informacionit, Kur të Përfundohet Marrëveshja Vjetore e Shërbimit Teknik dhe Mirëmbajtjes, Vetëm Personeli Specialist Teknik do t'ju vizitojë dhe do të përfundojë zbulimin e të gjithë infrastrukturës së sistemit, duke ofruar zgjidhje përfundimtare për fushat tuaja të aktivitetit dhe për problemet e informatikës që ju përjetoni, Kontrolloni të gjithë sistemin tuaj në çdo kohë sikur të jeni duke punuar në departamentin e përpunimit të informacionit të biznesit tuaj, Ne do ta mbajmë atë nën kontroll.

A do të vijë periodikisht në kompaninë tonë personeli i specializuar i teknologjive të informacionit?

Po, ne do ta vizitojmë kompaninë tuaj periodikisht 2 herë në muaj dhe do të bëjmë operacione të përgjithshme të kontrollit dhe mirëmbajtjes në Informatikë.

A mund ta paguaj tarifën vjetore të marrëveshjes së shërbimit teknik dhe mirëmbajtjes me kartë krediti?

Po, ju mund të paguani të gjitha tarifat e shërbimit dhe blerjet e produkteve të korporatës me kartën tuaj të kreditit në panelin tuaj të menaxhimit të biznesit tim.

A do të vijë personeli i specializuar i teknologjive të informacionit në kompaninë tonë në situata të papritura dhe të veçanta?

Po, përballë problemeve të papritura që kërkojnë ndërhyrje fizike në infrastrukturën tuaj të TI-së që mund të zhvillohen jashtë vizitave tona periodike të mirëmbajtjes, personeli ynë ekspert do të vijë në kompaninë tuaj dhe do të ndërhyjë në të njëjtën ditë. Ky transaksion është i përfshirë në kontratën tuaj.

Shisni pajisje dhe produkte në rast nevoje?

Jo, My Business nuk shet produkte fizike, por duke përcaktuar produktin më të saktë dhe më të përshtatshëm për sistemin dhe stilin tuaj të punës (Brand + Model + Version), ju transferon të gjithë informacionin dhe ju e bëni blerjen duke kërkuar sa më shumë. çmimi i përshtatshëm.

A është sistemi im nën garancinë e biznesit tim?

Po, Funksionimi i Vazhdueshëm i Infrastrukturave të TI-së të Klientëve tanë me të cilët kemi një Marrëveshje Vjetore të Shërbimit Teknik dhe Mirëmbajtjes është nën Garancinë My Business. (Nëse ka një pajisje ose produkt që duhet të ndryshohet, me kusht që të furnizoni pajisjen ose pajisjet që specialisti juaj i teknologjisë së informacionit ka përcaktuar për sistemin tuaj)

Regjistrimi i Shërbimit Teknik të Teknologjive të Informacionit

Si mund të bëj një kërkesë për shërbim teknik?

Hyni në adresën tuaj të panelit të administratorit: https://panel.mybusinessarea.com/  (Krijoni një llogari të re nëse nuk keni një llogari) Zgjidhni titullin (Kërkesë për shërbim teknik) nga lidhja e njoftimit të mbështetjes dhe krijoni një rekord të ri mbështetës. Përfaqësuesi juaj i Klientit do t'ju përgjigjet në mënyrën më të shpejtë dhe sapo të miratohen çështjet e shërbimit teknik, teknike dhe pagesave në lidhje me kërkesën tuaj, kërkesa juaj për shërbimin teknik do të përpunohet menjëherë dhe personeli i specializuar i mbështetjes teknike do t'ju caktohet nga takim në përputhje me kërkesën tuaj.

Kur specialisti i teknologjisë së informacionit vjen në kompaninë tonë, sa kohë duhet për të përfunduar procesin?

Nga momenti kur specialisti ynë i teknologjisë së informacionit vjen në kompaninë tuaj me kërkesën tuaj për shërbimin teknik, ai/ajo përfundon problemin ose përditësimin, korrigjimin ose konfigurimin shtesë të kërkuar me një takim 10-15 minuta dhe fillon menjëherë procesin duke shpjeguar zgjidhjen. .

A mund ta paguaj tarifën e shërbimit teknik me kartë krediti?

Po, ju mund të paguani të gjitha tarifat e shërbimit dhe blerjet e produkteve të korporatës me kartën tuaj të kreditit në panelin tuaj të menaxhimit të biznesit tim.

Blerja dhe konfigurimi me email i Microsoft Exchange Enterprise

Kur do të jenë aktive dhe do të fillojnë t'i përdorin llogaritë e mia të postës korporative të Microsoft Exchange Online?

Aktivizimi i planit të Microsoft Exchange Online që keni blerë dhe fillimi i postës elektronike në llogarinë tuaj të Microsoft Exchange Online përfundojnë brenda një maksimumi 1-2 orësh.

Si mund të blej produktin e postës së korporatës në internet të Microsoft Exchange?

Hyni në adresën tuaj të panelit të administratorit: https://panel.mybusinessarea.com/  (Nëse nuk keni një llogari, krijoni një llogari të re.) Klikoni në Lidhjen e Planeve të Microsoft Exchange Online të E-Mailit të Korporatës nën menynë e Produkteve të Korporatës, zgjidhni opsionin e duhur të sasisë dhe pagesës për ju dhe blini postën në internet të Microsoft Exchange kur të përfundoni procesin e pagesës me kartë krediti.Procesi i importit ka përfunduar.

Çfarë duhet të bëj për konfigurimin e produktit të postës korporative të Microsoft Exchange Online?

Kur procesi juaj i pagesës të përfundojë, krijoni një regjistër mbështetës për instalimin, Përfaqësuesi i Departamentit të Shkëmbimit të Microsoft My Business do t'ju kontaktojë me telefon dhe do t'ju japë informacion të detajuar të plotë në lidhje me llogaritë tuaja të postës elektronike të Microsoft Exchange që do të krijohen dhe instalimin (Emri i serverit , Informacioni i llogarisë për konfigurimin e postës elektronike, etj.). Përveç kësaj, të gjitha informacionet e vlefshme për krijimin e llogarive tuaja të postës elektronike do të dërgohen në adresën tuaj të postës elektronike të regjistruar në biznesin tim.

A e instalon Biznesi im produktin e postës korporative të Microsoft Exchange në internet që bleva?

Po, nëse dëshironi, "Biznesi im" Produkti i postës korporative të Microsoft Exchange Online Lirisht (duke u lidhur me kompjuterët tuaj me softuer të desktopit në distancë) bën konfigurimin e llogarisë së Microsoft Exchange në softuerin tuaj të postës elektronike Outlook. (Ai gjithashtu ofron mbështetje të plotë për telefonat celularë për procesin e instalimit.)

Blerja dhe instalimi i sistemit të biznesit dhe rezervimit në renë kompjuterike

Si mund të blej produktin e biznesit dhe sistemit rezervë të MyCloud Cloud?

MyCloud është plotësisht falas për të gjithë me hapësirë ​​ruajtëse në renë kompjuterike 800 MB. Nëse keni nevojë për hapësirë ​​më të lartë të pritjes në renë kompjuterike, paraqisni kërkesën tuaj për ruajtjen në renë kompjuterike te ekipi ynë mbështetës nga paneli juaj i menaxhimit, ose mund të zgjidhni një nga paketat standarde më poshtë. Ruajtja e MyCloud Një email konfirmimi do të dërgohet në postën elektronike tuaj elektronike kur procesi juaj i pagesës Është përfunduar dhe MyCloud është lider në privatësinë dhe sigurinë e të dhënave. Mund të identifikoheni dhe të filloni ta përdorni.

Çfarë duhet të bëj për MyCloud Cloud Business dhe konfigurimin e produktit rezervë?

Nuk ka nevojë për ndonjë konfigurim për të përdorur MyCloud, mund të filloni ta përdorni menjëherë me emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj. Për kërkesa të tjera për mbështetje teknike, mund të kontaktoni Mbështetjen e Biznesit tim 7/24.

Korporata File Hosting (File Hosting) Blerje dhe Instalim

Si mund të blej një produkt të pritjes së skedarëve?

Hyni në adresën tuaj të panelit të administratorit: https://panel.mybusinessarea.com/  (Nëse nuk keni një llogari, krijoni një llogari të re) Klikoni në lidhjen e pritjes së skedarëve të korporatës, do të keni blerë sistemin e pritjes së skedarëve të korporatës kur të përfundoni pagesën me një kartë krediti duke zgjedhur opsionin e duhur për ju.

Çfarë duhet të bëj për instalimin e produktit të pritjes së skedarëve?

Kur pagesa juaj të përfundojë, krijoni një rekord mbështetës për instalimin, Përfaqësuesi i Departamentit të Pritjes së Skedarëve të Korporatës My Business do t'ju kontaktojë me telefon dhe në lidhje me mbajtjen e skedarëve institucional (Adresa në internet e hyrjes së autorizuar në internet, emri i llogarisë, fjalëkalimi, identifikimi VPN, informacioni i llogarisë , etj.) I plotë i detajuar Ai do t'ju japë informacionin. Përveç kësaj, të gjitha informacionet e vlefshme për përdorimin tuaj të Sistemit të Pritjes së Skedarëve të Korporatës do të dërgohen në adresën tuaj të postës elektronike të regjistruar në biznesin tim.

A bën biznesi im instalimin e produktit të pritjes së skedarëve?

Po, nëse dëshironi, ne ofrojmë produktin e pritjes së skedarëve të korporatës My Business falas (Lidhja me kompjuterët tuaj me softuer të desktopit në distancë) Pritja e skedarëve Hyrja në internet e adresës së uebit, Ne gjithashtu ofrojmë mbështetje të plotë për ju që të lidheni me telefon.)

Si të filloj?

Shërbimet dhe Produktet e Korporatës për Biznesin tim

Te zoterosh Fillo tani

01

Hyni në llogarinë tuaj My Business

Hyni në panelin tuaj të menaxhimit të lidhur me llogarinë tuaj të biznesit, nëse nuk keni një llogari, krijoni një llogari të re. (E rëndësishme: Një E-mail konfirmimi do të dërgohet në adresën tuaj të postës elektronike që keni futur gjatë regjistrimit kur krijoni një llogari të re)

02

Krijo një kërkesë për mbështetje

Krijoni një rekord të kërkesës për mbështetje për shërbimet tona teknike ose për të bërë një kontratë vjetore për mbështetje teknike dhe mirëmbajtje. Përfaqësuesi juaj i klientit do t'ju kontaktojë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe kërkesa juaj do të trajtohet menjëherë dhe do t'ju caktohet personeli i specializuar i mbështetjes teknike në përputhje me kërkesën tuaj.

03

Për të blerë produkte të korporatës

Hyni në llogarinë tuaj dhe zgjidhni produktin e korporatës që dëshironi të blini, plotësoni pagesën me kartën tuaj të kreditit. Përfaqësuesi juaj i klientit do t'ju kthehet në lidhje me porosinë tuaj dhe integrimi i produktit ose transaksionet e licencës do të përfundojnë shpejt.

Komentet nga klientët tanë në rrjetin tonë global

Partneri juaj për zgjidhjen e teknologjive të informacionit...

Bashkohu me ne tani

do të dëshironit?

Tarifat e mëposhtme janë të vlefshme për klientët tanë që kanë një marrëveshje vjetore të mbështetjes teknike dhe mirëmbajtjes me biznesin tim.

Shërbimi Teknik në të njëjtën ditë
90%
Mbështetje në internet në të njëjtën ditë
100%
Dorëzimi i zgjidhjes në të njëjtën ditë
92%

identifikimi i përdoruesit

Ju lutemi klikoni lidhjen më poshtë për t'u identifikuar në llogarinë tuaj / A nuk keni ende një llogari? Klikoni në lidhjen më poshtë për të krijuar një llogari të re.

5200

+

Projekti i përfunduar