fbpx

Dorëzimi dhe Kthimi

Politika e kthimit

Përkufizime dhe terma kyç

Sa herë që ndonjë gjë referohet në këtë Politikë të Kthimeve dhe Kthimeve, për të ndihmuar në shpjegimin e gjërave në këtë Politikë të Kthimeve dhe Kthimeve sa më qartë që të jetë e mundur, ajo përcaktohet rreptësisht si:

  • Cookie: një sasi e vogël e të dhënave të krijuara nga një faqe interneti dhe e ruajtur nga shfletuesi juaj i internetit. Përdoret për të identifikuar shfletuesin tuaj, për të ofruar analitikë dhe për të kujtuar informacione rreth jush, si p.sh. preferencat e gjuhës ose informacionet e hyrjes.
  • Kompania: Kur i referohemi "Kompanisë", "ne", "ne" ose "tonë" në këtë politikë, kjo nënkupton Blerjet e Mia, e cila është përgjegjëse për informacionin tuaj sipas kësaj Politike të Kthimit dhe Kthimit.
  • Klienti: I referohet kompanisë, organizatës ose personit që është regjistruar për të përdorur Shërbimin e blerjes sime për të menaxhuar marrëdhëniet me klientët tuaj ose përdoruesit e shërbimit.
  • Pajisja: Çdo pajisje e lidhur me internetin, si telefon, tablet, kompjuter ose çdo pajisje tjetër që mund të përdoret për të vizituar Biznesin tim

Bleni dhe përdorni shërbime.

  • Shërbimi: nënkupton shërbimin e ofruar nga Blerja Ime në terma relativë (nëse ka) dhe siç përshkruhet në këtë platformë.
  • Faqja e internetit: Faqja ime e blerjes."

Kthimet dhe politika

Faleminderit për blerjet në My Business. Ne e vlerësojmë që ju pëlqen të blini atë që ne bëjmë. Ne duam gjithashtu të sigurojmë që ju të keni një përvojë shpërblyese kur zbuloni, vlerësoni dhe blini produktet dhe shërbimet tona.

Ashtu si me çdo përvojë blerjeje, ka terma dhe kushte që zbatohen për transaksionet në Bli Biznesin tim. Ne do të jemi aq të shkurtër sa të lejojnë avokatët tanë. Gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është se duke bërë një porosi ose duke blerë në "Blerja ime", ju jeni dakord me kushtet e mëposhtme së bashku me Politikën.

Produktet/shërbimet dhe shërbimet që keni blerë nga My Business: (Shërbimi Teknik dhe Mbështetja) nuk mund të kthehen sepse janë të përfunduara dhe produktet janë menjëherë aktive online. Nëse ka një problem ose nëse nuk jeni të kënaqur me produktin ose shërbimin, produktet që keni blerë do të shkëmbehen me një produkt tjetër me të njëjtin çmim. 

Nëse dëshironi të ktheni një produkt, mënyra e vetme do të ishte të ndiqni udhëzimet e mëposhtme:

  • Meqenëse produkti është dixhital, ai aktivizohet menjëherë.

Rimbursimi

Ne jemi vetëm për t'u shërbyer klientëve tanë me produktet më të mira. Çdo artikull që zgjidhni kontrollohet tërësisht, kontrollohet për defekte dhe paketohet me kujdesin maksimal. Ne e bëjmë këtë për t'ju bërë të doni produktet dhe shërbimet tona.

Fatkeqësisht, ka raste kur ne mund të mos i kemi në magazinë artikujt që keni zgjedhur ose mund të hasim disa probleme me inventarin dhe kontrollin tonë të cilësisë. Në raste të tilla, mund të na duhet të anulojmë porosinë tuaj. Ju do të jeni të sinqertë për këtë paraprakisht, në mënyrë që të mos shqetësoheni pa nevojë për porosinë tuaj. Nëse keni blerë nëpërmjet pagesës në internet (jo me para në dorëzim), do të merrni një rimbursim pasi ekipi ynë të miratojë kërkesën tuaj.

Ne bëjmë kontroll të gjerë të cilësisë përpara përpunimit të artikullit të porositur. Ne tregojmë kujdes maksimal gjatë paketimit të produktit. Ne gjithashtu kujdesemi që paketimi të jetë i mirë në mënyrë që produktet të mos dëmtohen gjatë transportit. Biznesi im nuk është përgjegjës për dëmtimin e artikujve gjatë tranzitit ose transportit.

Transporti detar

Në My Business, nuk ka transport fizik pasi të gjitha shërbimet dhe produktet shiten në internet.

Konfirmimi juaj

Duke përdorur faqen tonë të internetit, duke hapur një llogari ose duke bërë një blerje, ju pranoni politikën tonë të kthimit dhe kthimit dhe pranoni kushtet e saj.

Ndryshimet në politikën dhe kthimet tona 

A duhet të përditësojmë, modifikojmë ose bëjmë ndonjë ndryshim në këtë dokument për të pasqyruar me saktësi shërbimin dhe politikat tona? Përveç nëse kërkohet ndryshe me ligj, këto ndryshime do të postohen në mënyrë të dukshme këtu. Më pas, nëse vazhdoni të përdorni Shërbimin, do të jeni të detyruar nga Politika e përditësuar e Kthimeve dhe Kthimeve. Nëse nuk dëshironi të pranoni këtë ose ndonjë politikë të përditësuar të kthimit dhe kthimit, mund të fshini llogarinë tuaj.

Na Kontaktoni

Nëse për ndonjë arsye nuk jeni plotësisht të kënaqur me ndonjë të mirë ose shërbim që ofrojmë, mos hezitoni të na kontaktoni dhe ne do të diskutojmë çdo problem që keni me produktin tonë.

  • Përmes emailit: support@mybusinessarea.com
  • Përmes numrit të telefonit: +90 216 482 96 33
  • Nëpërmjet kësaj lidhjeje: https://mybusinessarea.com/iletisim-contact/